Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΡΧΗ

 



Μέσα στα κείμενα των αγίων πατέρων συναντούμε συχνά την προτροπή ή την συμβουλή ''Να βάλεις αρχή ,να βάζεις κάθε μέρα αρχή''

Αλλά και οι σύγχρονοι χριστιανοί και γενικότερα οι άνθρωποι πότε πότε την λένε αυτήν την φράση .

Μπορεί κανείς να αισθάνεται ανά πάσαν στιγμή την ανάγκη να βάζει αρχή .Όχι απλώς όταν βρίσκεται στην αρχή της χρονιάς ,της εβδομάδας ή σε κάποιον σταθμό της ζωής του ,αλλά και κάθε μια στιγμή.

Όσο πιο συχνά μάλιστα το κάνει κανείς αυτό ,τόσο καλύτερα είναι.Οι πατέρες αισθάνονταν την ανάγκη να βάζουν αρχή ,να αρχίζουν δηλαδή την σωστή ζωή να ξεκινούν την πνευματική ζωή κάθε στιγμή .

Οι άγιοι κάθε μέρα έβαζαν αρχή και χωρίς να το καταλάβουν ,βρέθηκαν στην αντίπερα όχθη. Ενώ βάζοντας αρχή μοιάζει να είναι κανείς στην εδώ όχθη ,κάνοντας έτσι βρίσκεται κάποια στιγμή στην άλλη όχθη.

Ενόσω είμαστε στον κόσμο αυτόν η καθημερινότητα είναι μια πραγματικότητα και χρειάζεται να την ζούμε στο κάθε λεπτό και να υπομένουμε ,να ανεχόμαστε,να αγαπάμε ,να ταπεινοφρονούμε,να μετανοούμε ,να χαιρόμαστε ,να πιστεύουμε όλο και περισσότερο,να αισιοδοξούμε.

Ούτε να ζούμε  σ'αυτόν τον κόσμο ως χριστιανοί  μεν αλλά συγχρόνως προσκολλημένοι στα γήινα ,ούτε πάλι ,να τα πάρουμε φανταστικά,θεωρητικά τα πράγματα :'Εγώ είμαι πια στον ουρανό''

Δεν είμαστε στον ουρανό Μέχρι την τελευταία μας πνοή όπότε θα βγεί η ψυχή μας ,είμαστε εδώ στην γη και είμαστε μέσα σε όλα τα της καθημερινής ζωήςκαι θα μας συμβεί το ένα και θα μας συμβεί το άλλο .

Όμως όλα τα έχει στα Χέρια Του ο Θεόςκαι τίποτα δεν γίνεται ερήμην Του ,ούτε εμείς είμαστε έρμαια .Όλα τα ξέρει ο Θεός και ότι επιτρέπει είναι για το καλό μας Οφείλουμε να κάνουμε υπομονή ,να μακροθυμούμε ,και να αντέχουμε.Για αυτό και όλα χρειάζονται .

Για αυτό καινούργια μέρα ,καινούρια ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου